Koprivničko-križevačka županija na EKO ETNO TOUR-u

Na sajmu sudjeluje 11 izlagača iz naše županije, a izloženi su ručni radovi, tradicijska odjeća i nakit, tradicionalna jela, suhomesnati proizvodi i kolači, te prezentiraju se vinari, proizvođači sokova i čajeva kao i tradicijski obrti utkani u današnje vrijeme.

Sajam EKO ETNO  TOUR,  koji se razvijao više od deset godina, održava se u Zagrebu od 24. do 27. travnja, u Boćarskom domu, s novim proširenim sadržajem. Na međunarodnom sajmu EKO ETNO TOUR primarno će se predstaviti autohtoni i tradicijski ruralni proizvodi i usluge, eno i gastronomski specijaliteti, kulturna baština, folklor, stari zanati, autohtona dogadanja i običaji pojedinih krajeva Hrvatske i ostalih zemalja, te turistička ponuda ruralnog turizma.

Na sajmu će biti organizirano niz degustacija, prezentacije regionalnih i nacionalnih kuhinja, te omogućena promotivna prodaja i kupnja proizvoda. Ovogodišnji sajam prati bogat program stručnih i popratnih događanja kao što su stručni skupovi, seminari, savjetovanja, prezentacije, tematske radionice te stručna ocjenjivanja ruralne turističke ponude. Za vrijeme sajma organizirana je i turistička burza EKO ETNO TRADE SHOW što će omogućiti zainteresiranim stranim turističkim agencijama da ostvare kontakt i neposredno pregovaraju s potencijalnim dobavljačima – domaćim turističkim agencijama, hotelijerima, turističkim zajednicama, turističkim udrugama. Na otvorenju Sajma koje je održano u srijedu 24. Travnja sudjelovao je Župan Darko Koren i Direktor TZ koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc. Na sajmu sudjeluje 11 izlagača iz naše županije, a izloženi su ručni radovi, tradicijska odjeća i nakit, tradicionalna jela, suhomesnati proizvodi i kolači, te prezentiraju se vinari, proizvođači sokova i čajeva kao i tradicijski obrti utkani u današnje vrijeme.