Koprivnički ratni veterani na komemoraciji u Laslovu

Izaslanstvo UDVDR Podružnice Koprivničko-križevačke županije i ogranka Koprivnica u utorak, 24. studenoga prisustvovalo je obilježavanju 29. godišnjice okupacije Laslova, kojeg su u velikosrpskoj agresiji puna 152 dana hrabro branili zajedno Hrvati i Mađari, ali i postrojba stranih dragovoljaca.

U spomen na 48 poginulih branitelja i mještana Laslova te 10 osoba koje se još uvijek vode kao nestale, na početku komemoracije uz obitelji poginulih i nestalih branitelja vijence su položili i odali počast potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik ministra obrane i državni tajnik u MORH-u Branko Hrg, predstavnici Hrvatske vojske i policije te udruge proistekle iz Domovinskog rata, među kojima je bila i naša županijska veteranska udruga.

Podsjećamo da su hrabri Laslovčani punih 152 dana držali južnu crtu obrane Osijeka i bili u okruženi od strane neprijateljskih jedinica. Nakon pada Vukovara i okupacije susjednog Ernestinova, branitelji Laslova ostali su u potpunom okruženju (bez hrane, streljiva, medicinske opreme i lijekova potrebnih za ranjenike). Dana 23.studenog 1991. godine 257 branitelja Laslova odlučilo je krenuti u proboj prema Ivanovcu,  pri čemu su spasili sve ranjenike, njih ukupno 27.

Izaslanstvo UDVDR Podružnice Koprivničko-križevačke županije nakon komemoracije susrelo se sa domaćinom, vodstvom UDVDR klub Laslovo i dogovorilo buduće zajedničke aktivnosti, a nakon toga su posjetili i razgledali novootvoreni obnovljeni vukovarski Vodotoranj.

Služba ureda župana