Koprivnički Bregi proslavili Dan Općine

Načelnik je posebno zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji na pruženoj pomoći i dobroj suradnji u svim projektima koje je Općina realizirala

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća 8. kolovoza obilježen je Dan Općine Koprivnički Bregi. Goste je tom prilikom pozdravio načelnik Općine Mario Hudić, koji je govorio o aktivnostima na području Općine unazad godinu dana. Istaknuo je važnije investicije kao što su izgradnja vrtića i dogradnja škole, priprema projekata i izgradnja pješačkih staza u Koprivničkim Bregima i Glogovcu. Načelnik je posebno zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji na pruženoj pomoći i dobroj suradnji u svim projektima koje je Općina realizirala, kao i Ministarstvu regionalnog razvoja i vodnog gospodarstva koje je u znatnoj mjeri financijski sudjelovalo u izgradnji općinskog vrtića i dograđenog dijela škole. Naglasio je važnost i potrebu pripreme novih projekata koji će se aplicirati na fondove i natječaje u narednom razdoblju, pri čemu je izuzetno važna kvalitetna suradnja i podrška razvojne agencije PORA Koprivničko-križevačke županije, te LAG-a Podravina, a sve u cilju kvalitetnijeg i bržeg daljnjeg razvoja. U ime Koprivničko-križevačke županije Sjednici su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ivan Pal i viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač.

Prisutnima su se obratili saborski zastupnik i načelnik Općine Gola, Stjepan Milinković, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, ravnateljica OŠ Koprivnički Bregi Karolina Vidović te ravnateljica vrtića Potočić Snježana Tišljarić. Istaknuli su kako Općina može biti dobar primjer kako upravljati malom sredinom i postizati uspjehe te poželjeli puno uspjeha u narednom periodu.

U povodu obilježavanja blagdana svetog Roka mještani Koprivničkih Bregi proslavu će nastaviti 15. kolovoza i to natjecanjem u gađanju glinenih golubova u organizaciji Lovačke udruge „Zec“, te sportskim aktivnostima na igralištu NK „Mladost“, a u nedjelju, 16. kolovoza u prijepodnevnim satima u crkvi Svetog Roka služiti će se Sveta misa.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.