Koprivničanci uživali u izvedbama sudionika 11. Međunarodnog festivala folklora “Iz bakine škrinje”

U dvorani Domoljub u Koprivnici održana je druga festivalska večer u sklopu  11. Međunarodnog festivala folklora “Iz bakine škrinje”, a uz brojnu publiku, u izvedbama vrhunskih plesača, pjevača i glazbenika uživali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Željko Pintar.

Koprivničko-križevačka županija pokrovitelj je Festivala, koji traje od 6. do 10. srpnja te je okupio 200-tinjak izvođača iz Grčke, Poljske, Slovenije, Austrije i Hrvatske. Organizator je Zajednica kulturno-umjetničkih udruga KKŽ, a cilj je predstaviti bogatstvo tradicijske kulture uključenih zemalja, kao i ostvariti međunarodnu suradnju te prijateljske odnose.

Zamjenik Ljubić folklorašima je poželio dobrodošlicu u Koprivničko-križevačku županiju i uspješne nastupe, pozdrave im je uputio i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Dinamičnim i maštovitim koreografijama predstavili su se Liti Folk dance group iz Grčke, Ansambl „Nowa Ruda“ iz Poljske, Kulturno društvo „Celjska folklorna skupina“ iz Slovenije, Jugendvolkstanz und Schuhplattlergruppe “Furnitz” iz Austrije te domaćini, Folklorni ansambl Koprivnica.

Treća, ujedno i završna, festivalska večer na rasporedu je danas u 17 sati u Domu hrvatskih branitelja u Kalniku, dok će se u hotelu Podravina u Koprivnici  održati grčko-poljsko-hrvatska nacionalna večer, na kojoj će se uz pjesme i plesove predstaviti i tradicionalna gastronomija.

Služba ureda župana