Konstituirana Županijska skupština – novi predsjednik je Damir Felak, a potpredsjednici Zdravko Matotan i Vjekoslav Maletić

U dvorani Doma mladih u Koprivnici danas je održana konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije kojom je, sukladno Zakonu o lokalnim izborima, do trenutka izbora novog predsjednika, predsjedavao član Skupštine Mladen Kešer kao predstavnik kandidacijske liste koja je dobila najviše glasova.

Nakon utvrđivanja kvoruma uslijedilo je potvrđivanje izbora predsjednika i članova Mandatnog povjerenstva, potvrđivanje Izvješća Mandatnog povjerenstva koje je podnijela predsjednica Verica Rupčić te verifikacija mandata članova Županijske skupštine, uz polaganje svečane prisege. S kandidacijske liste SDP-a, HSLS-a i GLAS-a  prisegnuo je Darko Fištrović, a obzirom da je Ivan Pal s liste HSS-a podnio zahtjev za mirovanjem, umjesto njega je na dužnost prisegnuo Marko Martinčević.

Za predsjednika Odbora za izbor i imenovanja zatim je izabran Stjepan Peršin koji je izvijestio da su za predsjednika Županijske skupštine pristigla dva prijedloga, Damira Felaka i Mladena Kešera, a članovi su većinom glasova izabrali Damira Felaka. Za potpredsjednike su izabrani Zdravko Matotan i Vjekoslav Maletić.

Nakon preuzimanja predsjedavanja sjednicom, novi predsjednik Felak zahvalio je na podršci i naglasio kako će se u svom radu držati Statuta i Poslovnika te je članove pozvao na konstruktivnu suradnju i toleranciju.

Za predsjednika Odbora za Statut i Poslovnik izabran je Goran Gregurek, potpredsjednica je Verica Rupčić, a članovi su Marko Martinčević, Ana Marija Đurđ i Miodrag Plantak.

Za predsjednika Odbora za financije i proračun izabran je Mario Rajn, za potpredsjednika Vlado Bakšaj, a za članove Vjekoslav Maletić, Kristina Škoda Vajdić, Marijana Lokotar i Robertina Zdjelar.

Na dnevni red odlukom članova uvrštena je i točka koja se odnosi na Zaključak o pokretanju postupka darovanja nekretnine Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica u vlasništvu Hrvatskog zavoda za mirovinskog osiguranje Koprivničko-križevačkoj županiji. Članovi su podržali usvajanje ovog Zaključka.

Sjednica je potom zaključena, nakon čega su se predstavnicima medija obratili župan Darko Koren, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak,  član Županijske skupštine i saborski zastupnik Darko Sobota te prvi potpredsjednik Županijske skupštine Zdravko Matotan.

Većina od 20 vijećnika garantira stabilan rad i funkcioniranje Županijske skupštine te krećemo u novi ciklus za boljitak i razvoj naše županije, na dobrobit svih naših stanovnika. Zahvaljujem svima i nadam se da ćemo opravdati očekivanja onih koji su nam dali svoje povjerenje te čestitam izabranima“, istaknuo je župan Koren.

Predsjednik Felak zahvalio je svima na podršci te čestitao potpredsjednicima, dodavši: „Očekujem da će svih 37 članova Skupštine raditi za razvoj Županije, a kao vladajuća većina nastojat ćemo poštovati zahtjeve većine, ali i kvalitetne prijedloge oporbe. Rasprave će svakako biti dinamične, no vjerujem da ćemo se u svim važnim pitanjima složiti, na korist naših građana.“

Saborski zastupnik Sobota također je uputio čestitke te pozvao sve članove Županijske skupštine na suradnju, uz riječi: „Drago mi je što je konstituirana Županijska skupština, a zajedno ćemo raditi za prosperitet Podravine i Prigorja. Svi imamo zajedničke ciljeve i vjerujem da ćemo surađivati na svim projektima i programima, kao i ostalim pitanjima.“

Podsjetimo, novi saziv Županijske skupštine ima 37 članova, a većinu čine vijećnici HDZ-a, Mreže, Mosta, HSS-a i nezavisnih vijećnika Marija Rajna.

Služba ureda župana