Konstituiran Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije, Željku Pintaru novi mandat predsjednika

U prostorijama Županijske uprave održana je konstituirajuća sjednica Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije. Dosadašnji predsjednik Savjeta Željko Pintar dobio je novi mandat, a njegova je zamjenica Željka Koluder Vlahinja.

Sjednici su prisustvovali i župan Darko Koren te pročelnica UO za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek sa suradnicima. Župan je čestitao predsjedniku Pintaru na novom mandatu, kao i ostalim članovima Savjeta, zahvalivši im na konstruktivnoj suradnji po pitanju podizanja kvalitete života starijih osoba te poželjevši mnogo uspjeha u budućem radu. Napomenuo je kako je županijski Savjet jedan od najaktivnijih u Hrvatskoj te je, u suradnji sa Županijom, mnogo učinio po pitanju ostvarivanja brojnih koristi za umirovljenike i starije osobe, primjerice među prvima smo u Hrvatskoj proširili sufinanciranje smještaja za starije i nemoćne osobe na privatne obiteljske domove te domove pravnih osoba i obrtnika.

Predsjednik Pintar županu je uzvratio zahvale na suradnji te je izrazio zadovoljstvo što se mnogo radilo kako bi se poboljšao život umirovljenika i starijih osoba na području županije, dodavši kako je sufinanciranje smještaja i programa pomoći u kući pokazatelj kako Županija i Savjet provode kvalitetnu socijalnu politiku na dobrobit svih stanovnika koji spadaju u „zlatnu generaciju“. Ujedno je članovima zahvalio na povjerenju za vođenje ovog tijela u novom mandat.

U nastavku sjednice jednoglasno je usvojen prijedlog Programa rada Savjeta za razdoblje 2021.-2025. godine. Obzirom na epidemiološku situaciju, članovi su se usuglasili da će se Međunarodni dan starijih osoba obilježili prigodnom čestitkom.

Ostali članovi Savjeta su Božidar Štubelj, Tomo Jozek, Željko Šemper, Danijel Rušak i Draženka Vadla.

 

Služba ureda župan