Konferencija za medije povodom održavanja 10. Međunarodnog festivala folklora „Iz bakine škrinje“

U susret 10-tog Međunarodnog festivala folklora „Iz bakine škrinje“ koji će se održati od 8. do 11. srpnja 2016. godine održana je konferencija za medije u  Županijskoj upravi.

Na samom početku konferencije sve prisutne pozdravio je predsjednik Organizacijskog odbora ovog jubilarnog 10-tog po redu Festivala Ivan Pal ujedno i zamjenik župana koji je naglasio kako mu je izuzetna čast biti u ovom Odboru upravo zbog odličnog sastava i vrhunske organizacije. Zahvalio se publici na podršci kao i Folklornom ansamblu Koprivnica i Zajednici kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije te poželio još jednu u nizu uspješnu manifestaciju.

O samom programu Festivala govorila je predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije Nada Šešić istaknuvši kako je novost ove godine da je  festival „Iz bakine škrinje“ napravio prijateljsko-suradnički korak prilikom kojeg surađuju s trećim Međunarodnim IMG_9059mfestivalom tradicijske kulture „FokloFonija“ iz Varaždina. Dodala je da će se prva festivalska večer održati u Općini Novigrad Podravski gdje će domaćin biti Kulturno-umjetničko društvo „Delovi“, dok će Grad Koprivnica biti mjesto održavanja drugog dana festivalske večeri te će nastupiti ukupno jedanaest grupa sudionika, odnosno oko 400 izvođača.

Pored toga, neki od sudionika nastupit će i na manifestaciji „Dan povrća“ Koprivničko-križevačke županije koji se održavaju 9. srpnja na koprivničkom Zrinskom trgu. Nadalje, predsjednica Šešić obavijestila je prisutne i o dva prijema svih učesnika Festivala, jedan kod župana Darka Korena 9. srpnja u Županijskoj upravi, a drugi u sklopu Dana Općine Novigrad Podravski kod načelnika Općine Mladena Mađera.

Isto tako u svom se govoru dotakla i trećeg dana festivala gdje je za učesnike Festivala organizirano razgledavanje Grada Koprivnice te posjet Muzeju prehrane „Podravka“ i Galeriji Ivan Večenaj u Goli. Na kraju se osvrnula i na nadolazeći koncert Folklornog ansambla Koprivnica povodom obilježavanja 35 godina rada i postojanja ansambla te ukratko prisutne upoznala s razvojem ansambla kao i njihovim nastupima dodavši kako će se svečani koncert održati sutra u dvorani „Domoljub“ u Koprivnici s početkom u 19,30 sati.

Folklorni ansambl Koprivnica i županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga ovogodišnji su organizatori ove manifestacije dok je pokrovitelj Koprivničko-križevačka županija.

Služba ureda župana