Konferencija o cjeloživotnom učenju

Danas je u Križevcima (u hotelu Kalnik) održana konferencija o cjeloživotnom učenju. Konferencija je organizirana u sklopu aktivnosti provođenja projekta „Umrežavanje za bolji sustav cjeloživotnog učenja“, a projekt financira Europska unija kroz program „Lokalna partnerstva za zapošljavanje-faza 3“ u okviru IPA IV.komponente „Razvoj ljudskih potencijala“. Vrijednost projekta je 76 tisuća eura, od čega Europska unija sufinancira 85%.

Cilj projekta je doprinijeti povećanju zaposlenosti dugotrajno nezaposlenih osoba, te unapređenje sustava cjeloživotnog učenja kroz umrežavanje institucija u Koprivničko-križevačkoj županiji. Nositelj projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje, a partneri u provedbi su: PORA Razvojna agencija, Pučko otvoreno učilište Koprivnica i Udruženje obrtnika Koprivnica.

Prilikom otvorenja konferencije prisutnima su se obratili pročelnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Križevci Jadranka Čapalija, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Križevaca Mladen Tenodi, zamjenik župana Darko Sobota i  državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva Tihana Kraljić, koja je otvorila konferenciju. Po završetku konferencije održano je svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji u okviru Klastera za unaprjeđenje sustava cjeloživotnog učenja.