Koncertom „Darujte osmijeh Laticama“ uspješno završena humanitarna akcija

U organizaciji Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“, a pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Povjerenstva za ravnopravnost spolova te Grada Koprivnice u sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica održan je humanitarni koncert „Darujte osmijeh Laticama“.

Predsjednica Županijske skupštine i ujedno predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić tom se je prilikom obratila svima prisutnima uputivši zahvalu za sudjelovanje i podupiranje humanitarne akcije kojom su prikupljena sredstva za pružanje pomoći osobama s intelektualnim poteškoćama. Naglasila je kako se Povjerenstvo za ravnopravnost spolova uvijek rado odaziva pozivima za sudjelovanje u akcijama humanitarnog karaktera te ih u okviru svojih mogućnosti i podupire. Ujedno je iskoristila priliku da u prepunoj sportskoj dvorani uputi čestitku povodom Dana žena, poručivši ženama i djevojkama „činite svaka za sebe najbolje i najviše što možete jer ako ćete same doprinijeti poboljšanju svojeg položaja u društvu tada će i to društvo biti bolje i sretnije“.

Župan Darko Koren u svojem obraćanju svima prisutnima uputio je zahvalu organizatoru Udruzi „Latica“ i svim izvođačima koji su omogućili provedbu ove akcije, a posebno je zahvalio na donacijama upućenima Udruzi „Latica“. Naglasio je kako akcije humanitarnog karaktera Koprivničko-križevačka županija uvijek će podupirati kroz pokroviteljstvo i partnerstvo, posebice kada svrha takve akcije okuplja mnoštvo i pokazuje spremnost građana na pružanje pomoći sugrađanima. Za kraj je istaknuo „želio bih da mi budemo dio života naših Latica i da Latice budu dio naših života“ ukazujući na realizaciju ovakvih akcija i u budućem razdoblju.

U ime grada Koprivnice obratio se zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić te predsjednica „Latica“ Nevenka Fuchs zahvalivši svima na podršci radu Udruge, a posebno roditeljima članova.

Humanitarnim koncertom završena je humanitarna akcija „Darujte osmijeh Laticama“  koja je započela u prosincu 2016. godine, a kojim je prikupljeno ukupno 75.000,00 kuna te je ujedno obilježeno i 50 godina uspješnog rada Udruge.