Klub za starije osobe Mariška proslavio 15. obljetnicu djelovanja

Povodom svoje 15. obljetnice djelovanja, koprivnički Klub za starije osobe Mariška u utorak, 6. lipnja u prostorijama Doma za starije i nemoćne, održao je izvještajno-izbornu skupštinu te prigodni glazbeno-scenski program, kojemu su prisustvovali i župan Darko Koren, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki.

U svom obraćanju, župan je zahvalio Klubu na svim aktivnostima i projektima koje „provode s puno ljubavi, predanosti i truda, a sve kako bi osobama treće životne dobili omogućili kvalitetan, sadržajan i dostojanstven život“. Naglasio je i važnost projekta gerontodomaćica „Ruka pomoći“, na kojemu je Županija partner, uz Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja te Gradsko društvo Crvenog križa Križevci te je dodao kako i nadalje očekuje odličnu suradnju kakvu su imali svih ovih godina.

Klub su 2002. godine osnovali zaposlenici Doma za starije i nemoćne Koprivnica, u čijim prostorima i djeluju, a ime je dobio po poznatoj koprivničkoj glazbenici Mariški Holoubek Funjak.

Izvješće o radu za proteklu 2016. godinu predstavila je predsjednica Kluba Valentina Čadavec, a svečani je program nastavljen sportskim natjecanjem u raznim disciplinama te ručkom na otvorenom, uz glazbu i ples, u dvorištu Doma.

Služba ureda župana