Klub poslovnih žena Alfa održao konferenciju o ženskom poduzetništvu na temu „Majčinstvo i/ili karijera“

Povodom Svjetskog dana ženskog poduzetništva HGK Županijska komora Koprivnica u suradnji s Klubom poslovnih žena Alfa danas je u prostorijama HGK ŽK Koprivnica organizirala konferenciju o ženskom poduzetništvu kojoj su prisustvovali i župan Darko Koren sa suradnicima te zamjenica predsjednika Županijske skupštine Verica Rupčić. Konferencija je pozdravnim govorom otvorila izaslanica predsjednika ŽK Koprivnica Marina Pucara i članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina koja je istaknula zadovoljstvo što je konferencija prepoznala važnost teme majčinstva u poslovnom svijetu.

„Žene se s menadžerskim vještinama susreću već u svojim obiteljima koje nastoje usmjeriti na najbolji put, a tu svoju marljivost, brižnost i upornost uspješno preslikavaju i u tvrtke  kojima rade. One utječu na gospodarske tokove i cjelokupno gospodarstvo, a statistike pokazuju kako tvrtke koje imaju žene na upravljačkim funkcijama rjeđe propadaju. Podravka imao oko 47 posto žena na izvršnim funkcijama, dakle može se uspjeti unatoč obiteljskim obavezama. Stoga nemojmo biti samozatajne već preuzmimo odgovornost i funkcije“, naglasila je Šapina.   

Župan Koren je čestitao svim poduzetnicama te na ustrajnosti organizatora koji već četvrtu godinu za redom okupljaju žene iz gospodarskog sektora županije.

„Najbolji način rada je da se ne radi razlika između muškaraca i žena, to je ispravan princip na kojem trebaju ustrajati u upravljačkim strukturama. Podržavam ovu inicijativu, korisna je iz više aspekata, posebice jer ćemo čuti i predavanja koja mogu potaknuti poduzetnice na dodati angažman. Sretan sam što je i Županija preko svojih ustanova i agencija također dala obol ženskom poduzetništvu, a posebno veseli što smo i na nedavnoj dodjeli potvrda u PORA-i  Imali prilike vidjeti da se žene stalno educiraju. Čak 80 posto potvrda smo dodijelili ženama, a svi znamo da one garantiraju napredak društva u svakom smislu“, istaknuo je župan te čestitao svima na angažmanu.

U ime Kluba poslovnih žena Alfa  obratila se predsjednica Sanja Pernjak koja je čestitala svima na dolasku te kazala kako će konferencija sa vrhunskim predavačicama sigurno otvoriti vrata novih spoznajama u poduzetništvu.

Vjerujem kako ćemo danas dobiti nova saznanja, jer nas očekuju zanimljiva predavanja i iskustva uspješnih poduzetnica. Osmislili smo kvalitetne teme i za buduća predavanja, a ove ćemo godine u rujnu organizirati i konferenciju na kojoj ćemo ugostiti Davora Bilmana s temom mapiranja osobnosti što će sigurno privući ovako velik broj ljudi“, kazala je Pernjak.

Svoje pozdrave i čestitke uputili su i ravnateljica PORA Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić te gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić koji je istaknuo zadovoljstvo što u Koprivnici i na području županije živi jako žensko poduzetništvo kako u jedinicama lokalne i regionalne samouprave tako i u gospodarskim subjektima.

Na konferenciji je održano i predavanja HZZ-a o mjerama samozapošljavanja te predavanje trenerice Martine Trboglav Podvorac „Treba li sve biti savršeno“. Nakon predavana sudionici su sudjelovali u diskusiji na temelju primjera koje su prezentirale uspješne poslovne žene i poduzetnice: direktorica marketinga u Podravki Marinka Akrap, direktorica RK Podravka Božica Palčić, odvjetnica iz Đurđevca Zorica Franković, blogerica i mlada poduzetnica Dina Perković, vlasnica marketinške agencije iz Varaždina Ivana Ipša te poduzetnica iz Koprivnice Martina Bedeković.

Konferencija je ključni događaj za promociju ženskog poduzetništva u Koprivničko-križevačkoj županiji i svake godine okupi stotinjak poduzetnica, poslovnih žena i potencijalnih poduzetnica. Organizirana je u sklopu projekta Partnerstvo za sve 2,  a financiranog sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Služba ureda župana