Klub 61. lad PZO Koprivnica okupio brojne branitelje na manifestaciji „Nekad i sad“

Klub 61. lako artiljerijskog diviziona Protuzračne obrane Koprivnica prošlog je vikenda održao manifestaciju „Nekad i sad“ kojoj je u ime Koprivničko-križevačke županije, ali i kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Manifestacija je započela sportskim susretima braniteljima u Društvenom domu Vinica, a osim branitelja s područja Županije, okupili su se i brojni gosti iz Neuma, Ploča, Šibenika, Drniša, Osijeka, Splita i Zagreba. Natjecalo se u disciplinama: belot, balote, pikado, šijavica i viseća kuglana, a zatim je zamjenik Ljubić najuspješnijim ekipama i pojedincima podijelio medalje i priznanja.

Kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata zapaljene su svijeće u spomen na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, a zatim je u kapeli sv. Florijana služena sveta misa pod vodstvom kapelana Policijske kapelanije vlč. Ozrena Bizeka.

Centralni dio programa i predstavljanje izložbe „Nekad i sad“ održano je ponovno u Društvenom domu Vinica gdje su se prigodnim govorima obratili zamjenik Ljubić, u ime župana Darka Korena i predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednik Udruge Klub 61. lad PZO Koprivnica Ivan Vugrinec, izaslanik MORHA-a brigadir Boris Čaleta Car i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić. Tom je prilikom zamjenik Ljubić zahvalio članovima 61. lad PZO Koprivnica, ali i svim braniteljima, na nemjerljivom doprinosu stvaranju slobodne i samostalne Republike Hrvatske, dodavši: „Ovo zajedništvo koje ste danas pokazali pouka je svima nama da jedino ako se ujedinimo možemo postići velike stvari. Pohvaljujem Udrugu na iznimnoj aktivnosti i predanosti povećanju kvalitete života braniteljske populacije, a u tome moram istaknuti i ulogu Županije, koja i financijski podržava ovu i brojne druge manifestacije i programe. I nadalje ćemo vam biti na raspolaganju za sve potrebe te vam čestitam na uspješnoj organizaciji.

Izložba „Nekad i sad“ otvorena je u Hrasnom (BiH) te je zatim otputovala u Ploče, Drniš i Šibenik, a krug je simbolično zatvoren kod kuće – u Koprivnici. Pokrovitelj manifestacije, osim Županije, bila je i Predsjednica RH, a prisustvovali su joj i izaslanik Ministarstva branitelja Ante Beljo, u ime Generalskog zbora general Darko Rukavina, načelnik Općine Neum Živko Matuško sa suradnicima, general Ivan Beneta iz Splita, načelnik Općine Ružić Ante Pijuk, brigadira Krunoslav Mazalin iz Šibenika te brojni drugi gosti iz braniteljskih udruga.

U sklopu manifestacije održano je i predstavljanje zbirke pjesama „Moja rijeka suza“ autorice Željke Mitrović Jurić, a za kulturno-umjetnički dio programa bili su zaduženi Ženski vokalni sastav KUD-a Podravka, KUD Srce i Šimun Benedikt Kopričanec.

Služba ureda župana