Klub 61. lad PZO Koprivnica održao program sjećanja na hrvatske branitelje

Klub 61. lako artiljerijskog diviziona Protuzračne obrane Koprivnica prošlog je vikenda ugostio svoje suborce iz Domovinskog rata na prigodnom programu prisjećanja na hrabrost i žrtve hrvatskih branitelja koji se sastojao od brojnih aktivnosti, a kojemu je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić, kao i braniteljske delegacije iz Neuma, Ploča, Šibenika, Drniša i otoka Žirje te izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora.

Program je započeo u subotu, odavanjem počasti poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu u Koprivnici, a zatim je u kapeli sv. Florijana služena sveta misa. U Društvenom domu na Vinici otvorena je izložba fotografija te je predstavljena spomenica „61. u Domovinskom ratu“, a kako je napomenuo predsjednik Kluba Ivan Vugrinec, u planu je i izdavanje monografije.

Zamjenik Ljubić uputio je čestitke na organizaciji programa, a gostima je poželio da se ugodno osjećaju u Koprivnici te da uživaju u druženju i sportskim natjecanjima. Također je istaknuo kako je 61. lad PZO Koprivnica prva organizirana postrojba s našeg područja koja je branila Hrvatsku te im je zahvalio na doprinosu slobodi i samostalnosti svih nas.

Predsjednik Vugrinec kazao je kako su, kao udruga, osnovani prije dvije godine te su željeli uzvratiti gostoprimstvo svojim suborcima i prisjetiti se povijesti koju su zajedno dijelili. Još je dodao kako su u Domovinskom ratu prošli sva ratišta osim Vukovarskog te kako trenutno imaju oko 130 članova, uputivši poziv bivšim pripadnicima postrojbe da se jave i uključe u Klub.

U nedjelju su u Društvenom domu po prvi put održani sportski susreti, gdje se natjecalo u kategorijama bela, pikado i viseća kugala, a tom su prigodom podijeljene i zahvalnice.

Služba ureda župana