Klaudia Ivačić osvojila drugo mjesto na trećem Međunarodnom pjevačkom natjecanju „Lav Mirski“ u Osijeku

Ove godine u Osijeku na Umjetničkoj akademiji održavalo se treće Međunarodno pjevačko natjecanje „Lav Mirski“, a učenici Gimnazije „Fran Galović“ Klaudia Ivačić i David Rožmarić sudjelovali su u natjecanju u kategoriji mjuzikla. Klaudia je pjevala tri songa iz triju različitih mjuzikala: „You must love me“, „One day I’ll fly away“ i „On my own“, dok ju je David pratio na klaviru.
Natjecanje se održavalo od 8. do 10.svibnja, a stručni ocjenivački sud čini li su Berislav Jerković, Kathy Kessler Price, Martina Gojčeta Silić i Vlaho Ljutić. Naša učenica dobila je visoke ocjene i samim time potvrdu kvalitete našeg rada i truda. Oboje naših učenika doista su oduševili svojom izvedbom, vokalnom i scenskom, te ostavili izvrstan dojam na sve prisutne.
Završni svečani koncert pobjednika i podjela priznanja održan je u nedjelju u HNK u Osijeku te je i našoj učenici Klaudiji uručeno priznanje za osvojeno 2. mjesto (87.33 boda) u kategoriji mjuzikla.
Meni kao mentoru bila je izuzetna čast raditi s njima i moram ih pohvaliti jer su svaki slobodan trenutak koristili kako bi vježbali i pripremali se za natjecanje. Ovo natjecanje bio je jedan izazov za nas, a rezultat nas potiče na daljnji rad i nove projekte kojima se uvijek veselimo i rado se odazivamo.

Darija Kivač, prof.