Kazališni festival za djecu i mlade „Jaje“ od 14. do 16. listopada

U koprivničkom Domu mladih održana je konferencija za medije uoči održavanja kazališnog festivala za djecu i mlade pod nazivom „Jaje“.

Riječ je o festivalu koji se održava povodom obilježavanja Svjetskog dana jaja, a ove godine održat će se u koprivničkom Domu mladih od 14. do 16. listopada 2016. godine.

Melita Bači, direktorica tvrtke Hartmann d.o.o. koja je organizator ovog festivala, istaknula je zadovoljstvo prošlogodišnjim festivalom te zahvalila svim pokroviteljima dok je izbornik programa 2. festivala „Jaja“ Damir Mađarić ukratko predstavio četiri kazališne predstave koje će se ove godine održati za djecu i mlade, a to su: Shadow, U potrazi za dijamantnom suzom, Nije me strah i Juha od Bundeve.  Posebno je naglasio kako će kazališnu predstavu Shadow izvesti jedno od najstarijih kazališta u Danskoj Teatar TT, nakon čega su se u ime pokrovitelja obratile zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Melita Samoborec i predsjednica Uprave GKP Komunalac d.o.o. Maja Hleb.

U ime Koprivničko-križevačke županije nekoliko riječi uputio je direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc koji je istaknuo zadovoljstvo što Županija sudjeluje u ovom projektu. Ukratko se osvrnuo na projekt Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije „Pisanica od srca“ i čestitao Hartmannu kao organizatoru te svim pokroviteljima koji sudjeluju u ovom festivalu.

Svečano otvorenje festivala održat će se u petak, 14. listopada s početkom u 17,00 sati nakon čega slijedi kazališna predstava Shadow u izvedbi danskog Theatre TT. U subotu, 15. listopada s početkom u 11,00 sati bit će prikazana kazališna predstava U potrazi za dijamantnom suzom u izvedbi Gradskog kazališta Požega, a isti dan će se s početkom u 17,00 sati prikazati kazališna predstava Nije me strah u izvedbi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića. Zadnji dan festivala s početkom u 11,00 sati prikazat će se predstava Juha od Bundeve u izvedbi Kazališta lutaka Zadar nakon čega će se na svečanom zatvaranju festivala najboljoj predstavi dodijeliti skulptura u obliku jaja.

Suorganizator ovog festivala je kazalište Oberon, a bitno je napomenuti kako je ulaz na sve kazališne predstave besplatan.

Služba ureda župana