Kampanja „Razmislite ponovo“ održana pod pokroviteljstvom Županije

Povodom Svjetskog dana hepatitisa koji se obilježava 28. srpnja udruga Hepatos Koprivnica pod pokroviteljstvom Koprivničko – križevačke županije održala je besplatna savjetovanja i testiranja o bolesti jetre, hepatitisu C.

Udruga Hepatos Koprivnica u suradnji s Infektološkim Odjelom Opće bolnice Koprivnica organizirala je besplatno savjetovanje i edukaciju o virusnim hepatitisima koja je održana prošle subote na Zrinskom trgu u Koprivnici.

U sklopu kampanje organizirana je i javna akcija besplatnog testiranja građana na hepatitis C na Infektološkom odjelu Opće bolnice Koprivnica u utorak, 29. srpnja i prostorijama Gradskog društva Crvenog križa u Križevcima. Ovu akciju podržao je i zamjenik župana Ivan Pal koji je obavio testiranje te je iskoristio priliku za posjet Infektološkom odjelu.

Predstojnica Odjela za infektologiju i pulmologiju mr.sc. Vesna Mađarić naglasila je važnost testiranja i pravovremenog otkrivanja bolesti „s obzirom da su simptomi hepatitisa C teško zamjetni i većina bolesnika uopće nije svjesna infekcije“ te pozvala građane da iskoriste mogućnost besplatnog testiranja.

Ovom prilikom razgovaralo se i o daljnjim zajedničkim aktivnostima Županije i Udruge Hepatos.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.