Jozinović predstavio aktivnosti u realizaciji projekta RCGO Piškornica

U prostorijama RCGO Piškornice je u petak 17. veljače održana konferencija za novinare o aktivnostima u realizaciji projekta RCGO Piškornica. Predstavljeno je i dobiveno Rješenje o objedinjenim uvjetima zaštite okoliša od strane resornog Ministarstva, a savjetnik Uprave Mladen Jozinović govorio je i o svojih prvih 100 dana vođenja ovog projekta.

Naglasio je kako je 101 jedinica lokalne samouprave potpisala ugovor s Piškornicom i kako je trenutno uz županijski centar u Karlovačkoj županiji Piškornica jedina s dobivenim rješenjem Ministarstva. Istaknuo je da će Fond zašite okoliša i energetske učinkovitosti pomoći financijski u realizaciji projekta, te se očekuje da će Piškornica aplicirati na kohezijske fondove EU.

Nužno je shvatiti da RCGO Piškornica nema alternativu jer je to projekt od nacionalnog interesa te je usko povezan s obavezama na koje je Hrvatska pristala radi ulaska u Europsku obitelj. Mladen Jozinović je zahvalio novinarima koji prate projekt te najavio da će biti i dalje dostupan za sve njihove upite u skladu s potrebama transparentnog vođenja projekta.