Još jedno priznanje sa Zajednicu kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije –Folklorni ansambl Koprivnica osvojio 3. mjesto

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, 19. i 20. listopada u centru za kulturu u Čakovcu održao se jubilarni 20. Susret hrvatskih folklornih ansambala.

Susret folklornih ansambala vrhunac je višemjesečnog rada i održanih županijskih smotri  te predstavlja jedinstvenu priliku da se na jednom mjestu vidi presjek onog što se ove godine događalo na folklornom planu u Hrvatskoj.

U dvodnevnom programu nastupilo je 12 folklornih ansambala i skupina iz Hrvatske te gosti iz Vojvodine i Slovenije. Predstavnici Zajednice kulturno-umjetničkih udruga naše Županije bili su članovi Folklornog ansambla Koprivnica. Susret je pratilo tročlano stručno povjerenstvo u sastavu: Goran Ivan Matoš, Katarina Bušić i Tomislav Habulin .

Folklorni ansambl Koprivnica predstavio  se sa dvije koreografije:

  • „Kam se junaki z doma otpravljaju“ –pjesme i plesovi Podravine vezani uz ispraćaj mladića u vojsku (koreografija: Nada Šešić, glazbena obrada:Mihale Kivač i Mirko Tkalčec
  • „Ajde druge da igramo“ folklorni motivi Brodskog Posavlja (koreografija: Nikola Kramar i Nada Šešić, glazbena obrada: Mirko Tkalčec, Ivan Martinčević)

te odlukom Stručnog povjerenstva osvojio  treće mjesto i priznanje HSK.

Osvajanjem trećeg mjesta  FA Koprivnica  stekao je  izravan pristup 21. Susretima hrvatskih folklornih ansambala slijedeće godine  pod uvjetom da obavezno nastupe na Županijskoj smotri u 2014. godini.

 Tajnica ZKUU KKŽ, Zrinka Roksandić