Javno za ravnopravno – Dan očeva i majki

Dana 20. svibnja 2014. u 18 sati u Domu mladih u Koprivnici održana je priredba Javno za ravnopravno – Dan očeva i majki. Jedna je ovo od aktivnosti projekta „Nađi razliku … koje nema“ odobrenog od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koji Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice provodi u suradnji s partnerima OŠ „Braća Radić“, PŠ Kunovec te Općinom Koprivnički Ivanec.
Nastupili su učenici područne škole Kunovec, članovi Udruge „Bolje sutra“ i članovi Udruge Roma „Korak po korak“ Koprivničko-križevačke županije. Oni su pjevanjem, recitiranjem te čitanjem literarnih radova pokazali koliko su roditelji važni svojoj djeci.
Javno i ravnopravno nastupale su osobe s invaliditetom i osobe bez invaliditeta, te su zajedno poručili kako su i očevi i majke važni, jer svatko na svoj način daruje djeci ono najvažnije – ljubav. Mnogi su roditelji ostali ganuti pažnjom i ljubavlju koju su im iskazala djeca.
Priredbu je svojom nazočnošću uveličala i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije Željaka Koluder Vlahinja, te Aldijana Matić članica Gradskog vijeća Grada Koprivnice u ime gradonačelnice Grada Koprivnice gospođe Vesne Želježnjak.

Brnka Stančin-Levanček