Javni poziv ženama za kandidiranje na Festival žena iz ruralnih područja

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova poziva žene da se kandidiraju za sudjelovanje na Festivalu žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije.

Sudjelovati mogu sve žene, bez obzira čime se bave: vrtlarstvom, vinogradarstvom, poljoprivredom i stočarstvom, ali i one koje nemaju ni obradivu zemlju ni stoku, koje su domaćice ili su zaposlene ili imaju vlastitu firmu ili obrt. PZRS želi uključiti što veći broj žena i pokazati različitost života današnjih žena u ruralnim područjima. Bitna je njihova svestranost i kreativnost s posebnim naglaskom na njegovanje tradicije, kulturne baštine, izričaja i običaja Podravine i Prigorja. Važno je da žele sudjelovati na Festivalu te iskoristiti priliku za pojedinačnu prezentaciju, a to su ujedno i najvažniji kriteriji.
Žene se mogu prijaviti-kandidirati najkasnije do 6. rujna 2015. godine telefonskim pozivom u Odsjek za poslove Županijske skupštine i župana na telefon 658-252 ili predsjednici PZRS Verici Rupčić na broj 091-7394-021, koja će im dati detaljne upute.

Svoj životopis mogu uputiti poštom na adresu Županije, A.Nemčića 5, Koprivnica ili e-mailom na adresu verica.rupcic@gmail.com.

Završna priredba Festivala žena iz ruralnih područja Koprivničko – križevačke županije održati će se 10. listopada u Goli.

Cilj ovog projekta je umrežavanje žena radi unapređivanja položaja žene u ruralnom prostoru, razmjene iskustava, znanja i vještina te afirmacije žena u cilju podizanja kvalitete življenja u ruralnim područjima, očuvanje obitelji i kulturne baštine, održavanja, stvaranja i promicanja vrijednosti života i rada u ruralnim područjima. Dosadašnja iskustva govore u prilog zadovoljstvu žena, koje su sudjelovale uz doživljaj posebnog iskustva uz druženja, poslovne kontakte i stvaranje prijateljskih veza.

Koprivničko – križevačka županija je osigurala financijska sredstva za pokriće dijela troškova kandidatkinjama na Festivalu.