Izložba slika Ivana Jakovića u Zagrebu

U vrtlogu života naziv je izložbe slika Ivana Jakovića koja je svečano otvorena 14. studenog 2013. na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Podravski „štih“ otvorenju su donijeli učenici OŠ Molve kazivanjem poezije i pjevanjem pjesmama podravskoga podneblja.

Prisutnim gostima, profesorima i studentima na otvorenju obratili su se prof. Danijel Žabčić, mentor i voditelj Galerije, te  prof. Marijan Jakubin. Izložba slika bivšeg studenta primjer je kontinuiranog likovnog istraživanja koje je započeto na studiju razredne nastave s pojačanim predmetom likovne kulture na Učiteljskoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Ovo slikarsko priopćavanje samo je mali segment njegova djelovanja jer Ivan Jaković, ravnatelj OŠ Molve, svoje učiteljsko poslanje iskazuje i kroz pisanje poezije za djecu i odrasle. Voditelj je, režiser, tekstopisac i po potrebi glumac Dramske grupe KUD-a Molve. Sudionik državnih smotri LIDRANA i amaterskog kazališta. Primjeri su to svestranog djelovanja jednog seoskog učitelja koji svoje rodno mjesto stavlja daleko iznad tzv. „provincijskog“.

Slikar se zagrebačkoj publici predstavio uljima na platnu nedirnutih krajolika, mrtve prirode, meditativnih biblijskih motiva, poetskog  realizma i lirskih doživljaja. Izložba je otvorena od 14.  do 27. 11. 2013. godine.

OŠ Molve