Izlet dobročinitelja župe Sv. Josipa Radnika Novo Virje

U znak zahvalnosti za pomoć i potporu župi Sv. Josipa Radnika Novo Virje župnik Krunoslav Milovec prošlog vikenda je organizirao izlet dobročinitelja kojem je prisustvovala i predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

U sklopu izleta posjećena je župa Sv. Juraj na Bregu u Međimurju pri čemu je župnik Ivica Puškadija upoznao izletnike s poviješću crkve s posebnim naglaskom na 4. lipnja 2008. godine kada se do temelja srušio crkveni toranj. Župnik Puškadija osvježio je sjećanja na gradnju novoga tornja koji je izgrađen uz pomoć dobročinitelja, biskupije i svjetovne vlasti, a blagoslovljen je u prosincu 2010. godine.

Izlet je nastavljen u Varaždinu gdje je u Varaždinskoj katedrali velečasni Krunoslav Milovec služio Svetu misu za sve dobročinitelje, a o povijesti katedrale i biskupije govorio je predstojnik Ureda za liturgijski pastoral i sakralnu arhitekturu prečasni dr. sc. Mario Kopjar.

Pored toga, izletnici su obišli i crkvu Majke Božje Radovanske gdje im se pridružio i biskup Varaždinske biskupije mons. Josip Mrzljak sa suradnicima pri čemu je izrazio zahvalu svima koji pomažu crkvi naglasivši važnost zajedništva koji je na poseban način iskazan ovim izletom.

Izletu su se pored predsjednice Rupčić odazvali i načelnik Općine Novo Virje Branko Mesarov, načelnik Općine Virje Mirko Perok, načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan, saborski zastupnik i načelnik Općine Novigrad Podravski Mladen Mađer sa zamjenikom Marko Horvatom te crkveni i svjetovni vijećnici iz Novog Virja kao i mnogi poduzetnici i obrtnici koji svojim donacijama, prilozima i aktivnostima pomažu župi Sv. Josipa Radnika Novo Virje.

Služba ureda župana