Izlagači Koprivničko-križevačke županije na sajmu „Proizvodi hrvatskog sela“

Preko 350 izlagača iz svih krajeva Hrvatske predstavilo je svoj rad i svoje proizvode na 9. sajamskoj priredbi „Proizvodi hrvatskog sela“, koja se ove godine održala u prostorima Boćarskog klub Zrinjevac u Zagrebu. Svečanom otvorenju u petak, 26. ožujka 2010., prisustvovali su i predstavnici Koprivničko-križevačke županije: zamjenik župana Darko Sobota, ravnateljica PORE Melita Birčić i njihovi suradnici.

U okviru promocije poduzetništva PORA je i ove godine organizirala predstavljanje izlagača s područja Županije, kojih je bilo ukupno 39. Poljoprivredna gospodarstva, udruge i proizvođači zadovoljni su ovakvom prezentacijom koja svake godine okuplja sve veći broj zainteresiranih za promoviranje i promociju svog rada. Pored uobičajenih prodajnih izložbi hrane, pića i rukotvorina, posebnu pozornost izazvala je IV izložba hrvatskih pasmina domaćih životinja, te II Bambino kup i ocjenjivanje hrvatskih tradicijskih proizvoda.

Gostima se obratio direktor Agrarnog Savjetovanja i organizator sajma Damir Kovačić, kao i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Josip Kraljičković. Državni tajnik je govorio o aktivnostima vezanim uz obnovu i razvoj hrvatskog sela, registriranju proizvođača, novostima u djelu regulacije dopunskih djelatnosti, te važnosti priprema za ulazak u EU. Sajam je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Obzirom da se Koprivničko-križevačke županija pojavljuje kao supokrovitelj, zamjenik župana Darko Sobota posjetio je izlagače s područja naše Županije, te je prilikom toga pohvalio uređenost i sadržaj njihovog izlagačkog prostora. Ravnateljica PORE Melita Birčić bila je zadovoljna kvalitetom prezentacije i zastupljenošću naše Županije na samom sajmu. Navela je kako je za nastup 39 izlagača PORA izdvojila 30.000 kn, kojima je financirala kotizaciju obaveznu za sudjelovanje na ovoj prestižnoj manifestaciji.