Izlagači iz Koprivničko-križevačke županije predstavili se na sajmu u Zalaegerszegu

U subotu, 10. listopada 2015. godine održan je turistički sajam u Zalaegerszegu u Mađarskoj. Ovo je prva sajamska manifestacija održana u okviru provedbe projekta TOURISM4C, a prisustvovali su joj predstavnici svih projektnih partnera; ZMVA Zaklade za razvoj poduzetništva županije Zala koja je bila ujedno i organizator sajma, zatim ZMKIK Trgovačke i industrijske komore županije Zala, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja i HGK Županijske komore Varaždin.IMG_1373

Na sajmu su izlagači iz područja tri županije – županije Zala, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije uključene u projekt, prezentirali svoje proizvode: HEDONA d.o.o. iz Križevaca, socijalno poduzeće sa proizvodima od čokolade i KUKI-PAL, obrt iz Koprivnice za proizvodnju potpaljivača i dimnih štapića za pčelarstvo. Turističke destinacije i atrakcije na području Koprivničko-križevačke županije predstavila je Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije. PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja kao projektni partner predstavila je svoje aktivnosti i projekte sufinancirane EU sredstvima.

Sajam je okupio izlagače iz sektora turizma, kao i proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja tri županije uključene u provedbu projekta.IMG_1354

Sajam je otvorio gradonačelnik Zalaegerszega gospodin Balaicz Zoltán, dok su otvorenju sajma prisustvovali predstavnici svih projektnih partnera. Ovo je bila prva sajamska manifestacija organizirana u okviru provedbe projekta TOURISM4C. Slijedeća sajamska manifestacija na kojoj će se predstaviti izlagači iz područja županije Zala, Koprivničko-križevačke i Varaždinske bit će 18. po redu Obrtnički i gospodarski sajam u Križevcima, nakon čega slijedi organizacija prve zajedničke radionice na temu promocije zajedničkih turističkih potencijala triju županija kao i potencijali za udruživanjem u turizmu, koja će se održati u Zalakarosu u Mađarskoj.

Projekt TOURISM4C provodi se u okviru 3. natječaja IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013., traje do 30. travnja 2016. godine, a ukupna mu je vrijednost 110.730,31 EUR.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja