Izlagači iz Koprivničko – križevačke županije predstavili se na 3. Hrvatskom festivalu hrane i vina

Prošlog vikenda od 13. do 15. studenog u zagrebačkoj Areni održao se 3. Hrvatski festival hrane i vina na kojem su se predstavili i izlagači iz Koprivničko – križevačke županije.

Koprivničko – križevačka županija osigurala je 20 četvornih metara besplatnog izlagačkog prostora za 13 vinara, medara, uljara, sirara i proizvođača sokova iz naše Županije koje je posjetio i župan Darko Koren sa suradnicima.

Na trećem izdanju Hrvatskog festivala hrane i vina predstavljena je cjelokupna eno-gastro ponuda Hrvatske kroz različite regije i županije kao i atraktivna ponuda ostalih zemalja regije, a cilj organizacije festivala je promocija domaće gastronomije i enologije i pozicioniranje Hrvatske kao zanimljive cjelogodišnje eno-gastronomske destinacije.

Poseban naglasak bio je na suradnji sa županijama koje su bile zastupljene na Festivalu i čije predstavljanje jedinstvenih, autohtonih proizvoda pomaže u njihovu brandiranju i čini ih turistički atraktivnim destinacijama nevezano za turističku sezonu.

IMG_0601mPosjetitelji festivala imali su priliku upoznati se s preko 300 domaćih i stranih izlagača, degustirati njihove proizvode koji su se prodavali po atraktivnim cijenama te razmijeniti iskustva i saznati najnovije eno-gastronomske trendove.
Posebnost Hrvatskog festivala hrane i vina čini i raznolik popratni program koji se održavao tijekom sva tri festivalska dana. Brojne kuharske radionice i tečajevi, posjetiteljima su omogućili da uz besplatnu pomoć vrsnih kuhara i gastro stručnjaka savladaju brojne recepte i kulinarske trikove.
Pored brojnih vinskih degustacija domaćih i stranih vinara, ljubitelji vina sudjelovali su na raznim vinskim radionicama, tečajevima sommelierstva, upoznali se sa rijetkim autohtonim sortama i pratili atraktivna predavanja i okrugle stolove mnogobrojnih enologa, sommeliera, autora i vinskih kritičara.
Posebnost ovog festivala jest što na jednom mjestu povezuje proizvođače hrane, vinare, HoReCu i srodne industrije i omogućuje im razmjenu iskustava, poslovnih prilika i pruža platformu za međusobno umrežavanje kao i kontakte sa relevantnim institucijama i strukovnim organizacijama.

Prednosti Festivala koji je prerastao u vodeće regionalno gastronomsko događanje prepoznali su i podržali Hrvatska zajednica županija, Ministarstvo turizma, Ministarstvo gospodarstva, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska banka za obnovu i razvoj, Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.