Izdvojena ordinacija za pregled građana pod sumnjom na zaraženost koronavirusom počela s radom

Danas je u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije u skladu s preporukom Ministarstva zdravstva s radom počela Izdvojena ordinacija primarne medicine za pregled pacijenata sa sumnjom na koronavirus u koju se mogu javiti osobe sa ozbiljnim simptomima povišene tjelesne temperature, kašlja, grlobolje, kratkog daha i umora.

Izdvojena ordinacija se nalazi  u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije na adresi Trg dr.Tomislava Bardeka 10 – ulaz s dvorišne strane preko puta Zavoda za hitnu medicinu.  U ordinaciji je osigurano 24-satno dežurstvo liječnika i medicinske sestre te telefonska linija (048/279 637) za sve potrebne liječničke savjete.

Mole se pacijenti da ne dolaze direktno u ordinaciju već da  prvo kontaktiraju liječnika putem telefona te dogovore postoji li potreba za dolaskom!

Ordinaciju je obišao i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić u prisustvu ravnateljice Marije Krajine te pri tom istaknuo kako u ovom trenutku na području županije nema oboljelih od koronavirusa te da stanovnici mogu biti mirni. Načelnik Ljubić kazao je kako sve sastavnice zdravstvenog sustava i Civilnog stožera funkcioniraju na najvišoj razini te još jednom apelirao na građane da poštuju sve preporuke i upute glede pridržavanja higijenskog standarda (temeljito pranje ruku, izbjegavanje rukovanja, dezinfekcija prostora) te izbjegavaju zadržavanja  u prostorima u kojima boravi više ljudi, a sve u cilju  kako bi se spriječilo potencijalno prenošenje koronavirusa.

„Apeliramo na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane, a građane ukoliko poznaju osobe koje su u samoizolaciji, a ne pridržavaju se propisanih mjera da prijave slučajeve na broj Županijskog centra 112 kako bi se adekvatno reagiralo i djelovalo na vrijeme. Osobama starije životne dobi u skladu s preporukama Nacionalnog Stožera civilne zaštite preporučamo zadržavanje u kućanstvima te izbjegavanje kontakta ukoliko nema prijeke potrebe. Također, apeliramo na građane da izbjegavaju putovanja koja nisu nužna“, kazao je Ljubić.  

Služba ureda župana