Izborna Skupština Zajednice udruga

Za novog predsjednika Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije na slijedeći dvogodišnji mandat iz Poljoprivredne udruge Kalinovac izabran je Darko Sobota ing. zamjenik župana Koprivničko – križevačke županije.

Izborna skupština Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije održana je u petak 26. listopada u dvorani križevačkog restorana Prigorski dvori. Ovo ovogodišnje okupljanje velikog broja vinogradara iz županije iskorišteno je i za održavanje seminar na temu Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama – legalizacija klijeti gdje je uvodno predavanje na ovu temu održao Dražen Kozjak, dipl. ing. građ. pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Koprivničko – križevačke županije. On je upoznao vinogradare i podrumare sa svim potrebitim radnjama koje se trebaju učiniti prilikom legalizacije klijet. Ujedno je to bila prilika vinogradarima da na najdirektniji način dobiju sve potrebite informacije o realizaciji ove zakonske obveze.

Na samoj izbornoj Skupštini usvojena su i izvješća o dosadašnjem radu te planovi za naredno razdoblje. Izabrani su i novi članovi Nadzornog odbora i Suda časti te novo rukovodstvo Zajednice udruga gdje su još za dopredsjednike izabrani Siniša Delić iz Udruge vinogradara i vinara „Bilikum“ Križevci i Dr. Josip Petrovčić iz Udruge vinogradara, voćara i vinara „Komarna 2001“ Novigrad Podravski.

Tajnik Zajednice udruga: Vjekoslav Indir