Izaslanstvo Županije na sajmu u Mostaru

Od 5. do 10. travnja održava se 14. Gospodarski sajam u Mostaru, na kojem se već tradicionalno predstavlja gospodarstvo naše Županije. Gospodarstvenici iz Koprivničko- križevačke županije izlažu na izložbenom prostoru Hrvatske gospodarske komore – županijske komore Koprivnica, a na vlastitom izložbenom prostoru predstavlja se kompanija Podravka d.d.

Zemlja partner sajma je Republika Italija, a ovu najznačajniju gospodarsku manifestaciju u BiH su otvorili Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor i ministar talijanske Vlade Franko Frattorini. Na više od 30 tisuća četvornih metara izložbenog prostora izlaže oko 700 izlagača iz dvadesetak zemalja, što ovaj sajam čini najvećim do sada.

Na otvorenju sajma prisustvovalo je i izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije predvođeno županom Darkom Korenom i zamjenikom župana Darkom Sobotom. Nakon otvorenja izložbeni prostor Podravke posjetila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor sa suradnicima, a dočekali su je predsjednik Uprave Podravke Miroslav Vitković i župan Koren.