Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije predvođeno zamjenikom župana Darkom Sobotom prisustvovala obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Hrvatska danas s posebnim ponosom  obilježava 18. studenoga – Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, prisjećajući se s dubokim poštovanjem svih hrvatskih branitelja i civila koji su u Gradu heroju, utkali svoje živote u temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske.

Obilježavanje jednog od najvažnijih datuma u novoj hrvatskoj povijesti, započelo je komemorativnim programom “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta” na kojem je sudjelovalo i izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije predvođeno zamjenikom župana Darkom Sobotom, a u njegovoj pratnji bili su i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, član Županijske skupštine Miroslav Kovačić te saborski zastupnik Damir Felak.

Nakon paljenja svijeća i prigodnog programa ispred Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana, nekoliko desetaka tisuća građana na čelu s hrvatskim braniteljima Vukovara i članovima obitelji poginulih i nestalih, U Koloni sjećanja prošlo je Vukovarom do   Memorijalnog groblja žrtava Domovinskog rata gdje je održana molitva za žrtve koju je predvodio biskup mostarsko-duvanjski mons. dr. Ratko Perić.  Ispred Spomen-obilježja vijence su položili izaslanstvo branitelja grada Vukovara na čelu s posljednjim zapovjednikom obrane grada Brankom Borkovićem, Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Ivanom Penavom i Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem.

Zajednički vijenac položili su predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović te predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade Gordan Jandroković i Andrej Plenković nakon čega je služena sveta misa za sve žrtve u Domovinskom ratu.  Program će završiti u večernjim satima svjetlosnom rijekom sjećanja , odnosno puštanjem lampiona Dunavom u spomen na ubijene i nestale branitelje Vukovara.

Služba ureda župana