Izaslanstvo grada Csurga posjetilo Koprivničko – križevačku županiju

 Zamjenik župana Ivan Pal i ravnateljica PORA Razvojne agencije Melita Birčić primili su danas, 11. prosinca, gradonačelnika grada Csurga Fustosa Janosa sa suradnicima.
Zamjenik Pal zaželio je dobrodošlicu i osvrnuo se na projekte u području obrazovanja, zdravstva i sporta u kojima će biti zasigurno prostora za suradnju, što zbog geografske blizine dviju regija, ali i povijesnih veza koji su zasigurno čvrsti temelji za dobro partnerstvo istaknuo je Pal.
Prvi koraci u suradnji Koprivničko – križevačke županije i grada Csurga započeli su prije dva mjeseca u Mađarskoj i to na području pripreme zajedničkih EU projekata i partnerstva. Već tada su dogovorena moguća područja suradnje koja s odnose na gospodarstvo, turizam, suradnju institucija, udruga.
Današnjem sastanku prisustvovali su i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijan Štimac i voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove Vladimir Šadek koji su kroz prezentaciju upoznali goste iz Mađarske o Koprivničko – križevačkoj županiji i projektima koji se provode ili su u pripremi za apliciranje na inozemne izvore financiranja.
Tajnik Obrtničke komore Koprivničko – križevačke županije Božo Barać i predstavnica HGK Županijske komore Koprivnica Suzana Vlahinja dotaknuli su se moguće suradnje kroz segment obrtništva te direktne kontakte sa zainteresiranim poduzetnicima.
Posjet mađarskih predstavnika predstavlja nastavak suradnje grada Csurga i Koprivničko-križevačke županije i Pore razvojne agencije, odnosno početak zajedničkog rada na novim budućim zajedničkim EU projektima, posebice u okviru novog operativnog programa Hrvatska-Mađarska koji se očekuje, a u okviru kojeg će za obje strane biti na raspolaganju više od 60 milijuna eura u idućih 7 godina naglasila je ravnateljica Birčić.
Nakon radnog sastanka izaslanstvo grada Csurga posjetilo je lokacije (Obrtničku školu Koprivnica, Gimnaziju Fran Galović i Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-Križevačke županije) u skladu s područjima buduće suradnje koje predstavljaju i područje od zajedničkog interesa financiranja projekata u obrazovanju i zdravstvu te gospodarskoj suradnji.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.