Izabrano vodstvo Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije

U utorak 24. listopada u prostorijama Županijske uprave održana je konstituirajuća sjednica Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije, na kojoj je za predsjednika Savjeta izabran predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, a za njegovu zamjenicu ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Vesna Križan.

Ostali članovi Savjeta dolaze iz područja zdravstva, socijalne skrbi i umirovljeničkih udruga, a kao što je naglasio predsjednik Pintar osnovna je svrha borba za prava i bolji životni standard umirovljenika i starijih osoba.

Prisutne je pozdravio i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je uputio čestitke novom vodstvu, dodavši kako je na Županiji da uz pomoć Savjeta osluškuje potrebe građana treće životne dobi i osigura im dostojanstvenu starost, podsjetivši na brojne projekte i programe brige o starijima koji se provode.

Na sjednici se još razgovaralo o aktivnostima u narednom razdoblju koje će biti usmjerene u poboljšanje društvenog položaja i unaprjeđenje organizacije skrbi o starijim osobama, uz naglasak na dostupnijoj i kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti te subvencioniranju smještaja u domove i druge oblike smještaja.

Služba ureda župana