Izabrani najbolji mladi geografi

U srijedu 25. veljače 2015. u OŠ „Đuro Ester“ održano je županijsko natjecanje mladih geografa osnovnih škola i gimnazija Koprivničko-križevačke županije. Najviše znanja među učenicima petih razreda pokazala je Anja Matovina iz OŠ „Đuro Ester“ (mentorica Dubravka Vajdić). Drugo mjesto je osvojila Lucija Burić iz OŠ “Grigor Vitez” Sv. Ivan Žabno (mentorica Nada Rogožar), dok je treće mjesto pripalo Luciji Smes iz OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac (mentorica Marica Vinković). Među učenicima šestih razreda test su najbolje riješili Marta Kunštić iz OŠ “Đuro Ester” (mentorica Dubravka Vajdić) i Emanuel Miloš iz OŠ Ferdinandovac(mentor Krešimir Šadek). Drugi je Luka Rogoz iz OŠ Grgura Karlovčana u Đurđevcu (mentorica Marica Vinković), a treća je Tena Vurnek iz OŠ“Vladimir Nazor” Križevci (mentorica Dubravka Kuntić). U konkurenciji sedmih razreda prvo mjesto dijele dvije učenice: Lara Podhraški iz OŠ „Đuro Ester“ (mentorica Mirna Kovačić) i Angelika Marija Pejić iz OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac (mentor Saša Senjan). Drugi je Ivan Zvonar iz OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac (mentorica Elizabeta Trepotec Marić), a treći Luka Šadek iz OŠ Ferdinandovac (mentor Krešimir Šadek). Među učenicima osmih razreda najbolja je Antonija Milinković iz OŠ Grgura Karlovčana u Đurđevcu (mentor Marica Vinković). Drugoplasirana je Lana Varga iz OŠ „Đuro Ester“ u Koprivnici (mentorica Dubravka Vajdić), a treća je Ana Kušec iz OŠ Ljudevita Modeca Križevci (mentorica Ruža Zlatar). Među gimnazijalcima, u prvom je razredu najbolji Antonio Međurečan iz Gimnazije „Fran Galović“ u Koprivnici (mentor Zvonimir Treščec). U drugom razredu najbolja je Sara Smolak iz Gimnazije „Fran Galović“ u Koprivnici (mentorica Maja Maček Treščec). ), a u trećem najbolji rezultat je ostvario Marko Mehkek iz Gimnazije “Fran Galović” u Koprivnici (mentor Zvonimir Treščec). Najbolja maturantica je Ana Smes iz Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva (mentor Josip Horvat).
Moramo istaknuti učenike i mentorice OŠ “Đuro Ester”. Naime, na županijskom natjecanju sudjelovalo je čak desetoro učenika te škole,obje mentorice te su osvojili tri prva mjesta i jedno drugo. Čestitamo!
Učenici su pokazali znanje i velik trud vođeni entuzijazmom svojih učitelja. Prije i nakon natjecanja učenici su se družili u ugodnom ozračju škole domaćina, zatim posjetili Gimnaziju “Fran Galović” i Muzej grada, uz vođenje malih turističkih vodiča (koje priprema učiteljica Jasminka Fanuko-Polančec) prošetali Trgom i parkom te na taj način stekli nova znanja o Gimnaziji i gradu. Svi su učesnici, učenici i mentori, primili zahvalnice, pohvalnice, diplome i prikladne poklone nakladnih kuća Meridijani, Školska knjiga i Naklada Ljevak. Hvala im. Državno će povjerenstvo pozvati na državno natjecanje učenike koji su prema rang-listi iz cijele Hrvatske ostvarili najbolje rezultate. Nadamo se da će među pozvanima biti i učenici naše županije. Čast za domaćinstvo ovogodišnjeg državnog natjecanja ima naša županija i OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac. Pozvanima i školi domaćinu želimo puno uspjeha.

                                                                                                                                               Dubravka Vajdić, prof.