Izabran novi voditelj Radne skupine za poljoprivredu i ruralni razvoj pri Hrvatskoj zajednici županija

Peta sjednica Radne skupine za poljoprivredu i ruralni razvoj održana je prošlog tjedna u prostorijama Hrvatske zajednice županija u Zagrebu kojoj je prisustvovao i pročelnik UO za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Na samom početku sjednice izabran je novi voditelj radne skupine Andrija Matić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vukovarsko-srijemske županije. Na mjestu zamjenice voditelja ostala je Silva Wendling, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i razvoj Osječko-baranjske županije.

U nastavku sjednice, voditelj radne skupine otvorio je raspravu o prijedlozima tema i okvirnom planu rada ove radne skupine za 2016. godinu. Članovi radne skupine istakli su Program ruralnog razvoja kao jednu od bitnijih tema o kojoj bi se trebalo raspravljati, a u tom smislu nadaju se i dobroj suradnji s Ministarstvom poljoprivrede. Također, kao jedna od tema predložena je rasprava o Programu državnih potpora koji provode županije.

Služba ureda župana