Izabran novi predsjednik županijskog Gospodarsko – socijalnog vijeća

U srijedu, 21. siječnja u prostorijama Županije održana je 24. sjednica Gospodarsko socijalnog vijeća Koprivničko-križevačke županije. U uvodnom dijelu dosadašnji predsjednik vijeća Davor Vrbek u svom obraćanju zahvalio je na suradnji i povjerenju u protekloj godini te je podsjetio da se 21. siječnja obilježava Dan socijalnog partnerstva što je ujedno bila i prva točaka dnevnog reda. Pozdravio je sve okupljene te istaknuo „kako se ovaj dan obilježava u vrijeme teške gospodarske krize gdje su potrebne reforme kako bi se izbjeglo postojeće stanje“.
Sjednici su uz članove GSV-a prisustvovali i zamjenik župana Ivan Pal sa suradnicima. Na sjednici se razgovaralo o donošenju Plana rada za 2015. godinu kojem je dodana točka „Ocjena stanja socijalno ugroženih osoba s područja Koprivničko-križevačke županije za 2014. godinu“ koja će biti predmet rasprave na sjednici vijeća za drugo tromjesečje 2015. godine. Treća točka dnevnog reda bila je izbor novog predsjednika koji je prema Pravilniku GSV-a izabran iz krugova hrvatske udruge poslodavaca te podpredsjednika GSV-a Koprivničko-križevačke županije. Za predsjednika je izabran direktor tvrtke „Radnik“ Mirko Habijanec te podpredsjednici: pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijan Štimac te predstavnik sindikata Emanek Demeter iz Hrvatske udruge sindikata.
U ime novo izabranog predsjedništva prisutnima se obratio pročelnik Štimac koji se zahvalio na povjerenju te naglasio da će se vijeće i dalje zalagati za jačanje socijalnog dijaloga i nastojati ispuniti Plan rada za 2015. godinu.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.