Izabran novi predsjednik Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Koprivnica

Na 4. sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Koprivnica održanoj 21. prosinca u prostorijama Županijske komore Koprivnica, za predsjednika Vijeća izabran je predsjednik Uprave Radnika d. d. Mirko Habijanec.

Novoizabrani predsjednik Habijanec zahvalio je na ukazanom povjerenju i istaknuo: „Mi gospodarstvenici u Županiji očekujemo od Komore da ona i nama bude jedan poticaj i sud kod kojeg ćemo se moći sastati kroz naš program rada i druge aktivnosti te zajednički napraviti bolji iskorak“.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren čestitao je Mirku Habijancu na izboru za mjesto predsjednika Županijske komore i naglasio: „Smatram da je komora izuzetno bitna IMG_1298msegment hrvatskog gospodarstva te kao i svaki sustav ima i svojih nedostataka i prostora za poboljšanje te unapređenje, a to je na kraju krajeva uloga svih vas ili svih nas, a od danas gospodina Habijanca malo još i više od toga“.

Gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg čestitao je gospodarstvenicima na radu te naglasio kako treba poticati organiziranje gospodarstava, a ne ga razbijati.

Ovom prigodom, održana je i svečana dodjela Ugovora za stipendiranje novim stipendistima Zaklade HGK Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata. Stipendije u iznosu od 1.500 kuna mjesečno dobili su studentica IMG_1296m5. godine medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci Ema Ormanec, studentica 5. godine farmacije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Marina Galović, student 1. godine diplomskog studija strojarstva na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci Hrvoje Koštić, student 3. godine farmacije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Tin Šandl i student 1. godine diplomskog studija informatike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Dominik Pavičić. Studentici 2. godine Učiteljskog fakulteta u Čakovcu Diani Mehkek zbog izuzetno teške socijalno-ekonomske situacije dodijeljena je novčana pomoć u iznosu od 1.000 kuna mjesečno.

Osnivači Zaklade su Podravka d.d., Rasco d.o.o., Radnik d.d., Hartmann d.o.o. i HGK, a stipendije se dodjeljuju izvrsnim i mladim ljudima iz Županije te je ukupno dodijeljeno 40 stipendija. Donatori Zaklade su Koprivničko-križevačka županija, Belupo i Grad Križevci.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.