Ivana Babić na prijemu kod župana Darka Korena

Župan Darko Koren i njegov zamjenik Ivan Pal u ponedjeljak, 24. ožujka održali su prijem za članicu Športskog streljačkog kluba „Podravka“ Ivanu Babić, njezinog trenera Renata Kovačića i predsjednika Kluba Marija Kosa. Povod prijema bilo je Ivanino osvajanje zlatne medalje u Moskvi na kvalifikacijama za Olimpijske igre mladih koje će se u kolovozu održavati u kineskom Nanjingu. Početkom ožujka najboljih 60 natjecateljica iz 48 zemalja okupilo se u Moskvi, a mlada je Koprivničanka sa 206,9 krugova slavila u disciplini zračna puška na deset metara.

Ivana i njezin terner podijelili su sa prisutnima svoje dojmove iz Rusije u kojoj su proveli šest dana. Njezin nastup i plasman pobudio je puno pažnje kod ruskih, ali i stranih medija. Objasnli su da, iako ovdje možda može začuditi tolika pozornost koju je mlada strelkinja dobila u Moskvi, tamo to nije ništa neobično jer je streljaštvo veoma popularan sport u Rusiji.

Župan je čestitao Ivani na osvojenom pažnje vrijednom rezultatu, zaželio joj mnogo uspjeha u karijeri, a prije svega na Olimpijskim igrama mladih, te istaknuo kako će Županija uvijek pronaći sredstva kako bi pomogla ovako vrijednim i perspektivnim sportašima.

Odsjek za komunikacije i protokol