Ivan Đopar s pjesmom „Vjeruj u ljubav“ osvojio stručni žiri na drugoj festivalskoj večeri „Festivala 50+“

U koprivničkom Domu za starije i nemoćne u četvrtak, 27. rujna održana je druga festivalska večer Festivala „50+“ kojoj su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar sa suradnicima.
Svojim glazbenim izvedbama predstavili su se korisnici domova za starije iz cijele Hrvatske, a ovaj se Festival održava već 16. godinu zaredom u organizaciji Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica i Kluba za starije osobe „Mariška“, pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice.
Zamjenik Ljubić čestitao je Domu u ravnateljici Vesni Križan na još jednoj uspješnoj organizaciji te je pohvalio natjecatelje na hrabrosti, dok je predsjednik Pintar okupljenima uputio čestitke povodom Međunarodnog dana umirovljenika koji se slavi 1. listopada te ih je pozvao na tribine u organizaciji županijskog Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi. Tribine na temu „ Pravna, zdravstvena i socijalna zaštita umirovljenika i osoba starije životne dobi“ održat će se u Koprivnica, 01. listopada u 11,00 sati u Dom za starije i nemoćne, u Đurđevcu, 2. listopada 11,00 sati u zgradi INA-e Đurđevac te u Križevcima, 3. listopada u 11,00 sati u Udruzi umirovljenika Križevci.
Ravnateljica Križan zahvalila je Županiji na kontinuiranoj podršci koja im omogućava da kvalitetno brinu o svojim korisnicima, a još su se obratili i predsjednika Kluba „Mariška“ Valentina Čadavec te gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.
Stručni žiri je svojom izvedbom pjesme „Vjeruj u ljubav“ osvojio Ivan Đopar, drugo je mjesto osvojio Blaž Lujić s pjesmom „U mom selu širok šor“, dok se na trećem mjestu našao Željko Hlišć s pjesmom „Vrati se u Sorento“. Prema ocjeni publike najbolji su bili Zvonko Šilić i Božena Hundrić s pjesmom „Neka cijeli ovaj svijet“, drugo mjesto pripalo je Mirku Jurkoviću s pjesmom „Lička kapo“, dok je treći bio Drago Pocrnja s pjesmom „Kad ja pođoh na Bembašu“.
Posebna pohvala stručnog žirija za najbolju prirodnu impostaciju glasa pripala je Barbari Petras, posebna pohvala žirija publike za dugogodišnje njegovanje tradicijskog glazbenog izričaja otišla je u ruke Katarine Hudiček, a posebnu pohvalu žirija publike za najemotivniju izvedbu pripala je Ljubici Mesarić s pjesmom „Primi ove ruže“.

Služba ureda župana