Instruktažni centar započinje sa edukacijom za montažera solarnih fotonaponskih sustava i toplinskih sustava

Projekt Instruktažnog centra, ustanove za obrazovanje odraslih pod nazivom „ Razvoj ljudskih potencijala u svrhu povećanja  upotrebe solarne energije” uspješno je prošao oba kruga natječaja te je 27. studenog  2013. godine potpisan Ugovor o sufinanciranju projekta iz sredstava Europske unije, a kroz IPA komponentu IV- Razvoj ljudskih potencijala.

Ukupan iznos prihvatljivih troškova projekta je 175.267,71 €, od čega EU financira 160.086,87 € odnosno 91,33 %. Partneri Instruktažnom centru u projektu su Koprivničko- križevačka županija, Bjelovarsko- bilogorska županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje (područni uredi Bjelovar i Križevci) te Instruktažni centar d.o.o.

Cilj je poticanje rasta zapošljavanja koji će se ostvariti edukacijom o solarnoj energiji.

Konkretno, 20 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Koprivničko- križevačke i Bjelovarsko- bilogorske županije dobit će priliku obrazovanja. Instruktažni centar formirat će dva nova programa – montažer solarnih fotonaponskih sustava i toplinskih sustava, koji proizvode struju odnosno toplu vodu. Polaznici će o tome učiti 120 sati kroz teoretski i praktični dio edukacije.

U sklopu projekta Instruktažni centar, ustanova za obrazovanje odraslih nabaviti će opremu u vrijednosti 17.000 € i educirati svoje osoblje, kako bi oni dalje mogli polaznike učiti o obnovljivoj solarnoj energiji. Projekt ‘Razvoj ljudskih potencijala u svrhu povećanja solarne energije’ traje godinu i pol. Završetkom ovog projekta, ciljne skupine će imati priliku da budu samozaposleni što će doprinijeti smanjenju socijalne nejednakosti.

 Instruktažni centar, ustanova za obrazovanje odraslih