Institut regija Europe podržao projekt PISANICA OD SRCA

Ovih dana Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije dobila je pismo potpore projektu „Pisanica od srca“ od strane Instituta regija Europe (IRE) sa sjedištem u Salzburgu .

Predsjednik IRE dr. Franz Schausberger u pismu potpore napomenuo je da su članice IRE oduševljene projektom „Pisanica od srca“ kojeg je u Salzburgu na Generalnoj Skupštini predstavio direktor TU TZ KKŽ g. Zdravko Mihevc, te da će Institut regija Europe podržati sve buduće planove Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije vezane za projekt „Pisanica od srca“.

Predsjednik IRE u pismu navodi da: „Uskršnja jaja i naivna umjetnost u jednom, kao simbol prijateljstva i suradnje i kao simbol regionalnog identiteta, ističu jednu od temeljnih ideja Instituta regija Europe: izgradnja Europske mreže prijateljstva svih europskih kultura iz različitih zemalja.“

Za Veliku pisanicu, rad naših slikara naive, koja je trenutno izložena u zgradi Gospodarske komore u Salzburgu, interes pokazuju i druge institucije tako da će biti izloženo i predstavljeno široj javnosti 29. listopada na otvorenju velikog trgovačkog centra u Salzburgu.

Ovo pismo potpore još je jedno veliko priznanje Turističkoj zajednici KKŽ koje ujedno otvara i mogućnost suradnje i proširenje projekta „Pisanica od srca“ diljem Europe.