I ove godine spektakularni prikaz Legende o picokima

Prošlog vikenda održana je Picokijada, najpoznatija turističko- kulturna manifestacija Koprivničko-križevačke županije pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Ministarstva kulture i Ministarstva turizma.

U sklopu manifestacije“ Legenda o Picokima“ u galerijskim prostorima Starog grada, 27. lipnja 2014. godine otvorena je izložba likovnih radova umjetnika Koprivničko-križevačke županije pod nazivom Uokvirena pozivnica. Uz spomenutu izložbu, prikazana je i izložba Štefana Galiča iz Republike Slovenije. U organizaciji Turističke zajednice održano je Međunarodno natjecanje u spremanju jela od piletine pod nazivom „ Picoki po piščoke“, 9. Dani hrvatskog sira,izložba hrvatskih sireva i mliječnih prerađevina te niz sportskih natjecanja od kojih valja istaknuti otvaranje Svjetskog rukometnog juniorskog prvenstva.

U subotu, 28. lipnja svečano je otvorena Picokijada 2014. koja je započela formiranjem povorke od Doma kulture prema Starom gradu gdje se održava scenski prikaz Legenda o Picokima, kojoj je prisustvovao i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i zamjenik Darko Sobota.

Dani Picokijade nastavili su se i u nedjelju, održavanjem Lino igraonice u Picoklandu, prikazom srednjovjekovnog i načina življenja i viteške radionice pod nazivom „Viteška posla“. Održana je povorka aranžiranih kola „Podravina od leta do leta“, a navečer su posjetitelji mogli uživati u Večeri tradicijske glazbe i plesa.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol