I na području Koprivničko-križevačke županije započinje kampanja cijepljenja protiv koronavirusa “Misli na druge – cijepi se”

Nakon što je u Hrvatsku stiglo prvih 9750 doza cjepiva protiv bolesti COVID-19 tvrtke Pfizer-BioNTech, koje je preuzeo Hrvatski zavod za javno zdravstvo, krenulo se s distribucijom cjepiva prema županijskim zavodima za javno zdravstvo.

U Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije stiže 315 doza cjepiva, a prve će se cijepiti najugroženije skupine građana. Prema rasporedu, sutra se cijepe korisnici Doma za starije i nemoćne Koprivnica, a u ponedjeljak zdravstveni djelatnici OB Koprivnica te korisnici Doma za starije i teško bolesne osobe „Senior Care“ Križevci.

Riječ je o simboličnoj količini cjepiva koje se dostavlja svim zemljama članicama EU čime počinju Europski dani cijepljenja 27., 28. i 29. prosinca kojima se pridružila i Hrvatska, a nakon toga će svakog tjedna stizati nove doze prema Planu cijepljenja koji je donijela Vlada RH. Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pozivaju građane da se odazovu cijepljenju, pod sloganom kampanje “Misli na druge – cijepi se”.

Dosad je Hrvatska osigurala 5.905.000 doza cjepiva s ciljem da se protiv koronavirusa cijepi minimalno 70 posto građana, a cjepivo će biti besplatno te će se građani cijepiti na dobrovoljnoj osnovi. Cijepljenje će se istodobno odvijati u svim županijama, a do kraja ožujka u Hrvatsku bi trebalo stići 270.000 doza cjepiva.

Pozivamo naše sugrađane da budu odgovorni i „misle na druge“ te iskažu interes i prijave se liječnicima obiteljske medicine za cijepljenje.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije