Humanitarnim koncertom obilježen mjesec borbe protiv raka

Zamjenik župana Ratimir Ljubić prošlog je vikenda prisustvovao tradicionalnom koncertu u organizaciji Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije, kojim se obilježava mjesec borbe protiv raka.

Okupljenima se ispred Lige obratio predsjednik Željko Odobašić koji se osvrnuo na loše rezultate na razini Hrvatske kada se govori o podacima oboljelih i izliječenih od raka. Naime, Hrvatska spada među države koje bilježe sve veći broj oboljelih od raka, a također ne spada u države u kojima raste postotak izlječivosti od raka. Razlog tome je što se rak većinom otkriva u poodmaklom stadiju, kada su rezultati liječenja daleko lošiji te je zato Liga u protekloj godini naglasak u svojim aktivnostima stavila na mlade, edukaciju i prevenciju zloćudnih bolesti.

Publika je uživala u nastupu Puhačkog orkestra DVD-a Virje, a koncert je organiziran u suradnji s Družbom Braća hrvatskog zmaja i Hrvatskim društvom skladatelja.

Sav prihod koncerta namijenjen je borbi protiv raka, a svoju su podršku dali i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž te načelnik Općine Virje Mirko Perok.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: koprivnica.hr