Humanitarna akcija Humanitarne udruge „Šegrtsko srce“ Obrtničke škole Koprivnica

Prošloga je tjedna (30. i 31. listopada) u školskom predvorju Humanitarna udruga „Šegrtsko srce“ Obrtničke škole Koprivnica organizirala humanitarnu akciju u povodu Halloweena. Preporučenim donacijama za prigodne kolačiće, koje su spravili majstori kuhari te učenici kuhari, pekari i slastičari Škole, prikupilo se tri tisuće kuna.

Humanitarna udruga „Šegrtsko srce“ započela je sa svojim radom u veljači 2014. godine, a osnovali su je profesori i djelatnici Obrtničke škole Koprivnica ponukani željom da pomognu svojim učenicima slabijeg imovinskog stanja, kojih je sve više.

Osim svih profesora i djelatnika Obrtničke škole Koprivnica, koji učenicima pomažu mjesečnim uplatama, godišnjim su se članarinama u njezin rad uključili i učenici boljeg imovinskog stanja. Rad Udruge redovito pomažu i koprivnički obrtnici, a novac su joj donirali i koprivnički oporbeni gradski vijećnici.

Do sada je Udruga učenicima slabijeg imovinskog stanja olakšala školovanje sljedećim: kupnjom kompleta udžbenika za 20-ak učenika, podmirivanjem troškova cjelogodišnje prehrane za petero učenika, sanitarnih pregleda za desetak učenika ugostiteljskih zanimanja, godišnjih prijevoznih karata do škole za desetak učenika, radne odjeće za šestero učenika, tenisica te zimske odjeće i obuće za petnaestak učenika, nekoliko stručnih izleta i maturalnih večeri.

Melita Golubić, Dario Jembrek