Hrvatsko pjevačko društvo „Kalnik“ Križevci osvojilo na 52. Susretu pjevačkih zborova osvojilo srebrnu plaketu  

Na 52. izdanju Susreta hrvatskih pjevačkih zborova u bogatom dvodnevnom natjecateljsko-revijalnom programu održanom 5.-6. listopada u Rovinju okupilo se  više od 500 pjevača i 13 zborova iz 10 hrvatskih županija kao i gosti iz Istre; ženska klapa „Teranke“ iz Pule, zbor OŠ „Bernardo Benussi“ i klapa „Valdibora iz Rovinja. Koprivničko-križevačku županiju predstavljali su članovi  HPD-a Kalnik iz Križevaca koji su u natjecateljskom dijelu programa  osvojili srebrnu plaketu.

Natjecateljski program odvio se prvog dana Susreta u  Koncertnoj dvorani Adris u Rovinju pred stručnim povjerenstvom u sastavu Bogdan Đaković, Ivan Josip Skender i Luka Vukšić, dok je revijalni dio programa održan idućeg dana na središnjem rovinjskom trgu Maršala Tita pod kreativnim naslovom „Zborovi pjevaju Rovinju – ad libitum“. Posljednjeg dana festivala održan je koncert s revijalnim programom svih zborova u hotelu Lone.

Zborska revija kulminirala je zajedničkim pjevanjem svih 500 sudionika pod ravnanjem Luke Vukšića i Bogdana Đakovića čime je  svečano završen 52. Susret hrvatskih pjevačkih zborova.

Susret je održan u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, krovne udruge kulturno-umjetničkog amaterizma u RH, a pod pokroviteljstvom Istarske županije i materijalnu potporu Ministarstva kulture RH, Grada Rovinja i Turističke zajednice Grada Rovinja. U suorganizaciji Susreta sudjelovali su Maistra d.d., Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP i klapa Valdibora.

Izvor fotografije: HPD Kalnik

Služba ureda župana