Hrvatski župani sutra na sastanku kod Radmana: Inzistirat ćemo na zadržavanju HRT dopisništva

Građani koji će ovom odlukom ostati uskraćeni za relevantne vijesti iz svojih županija i gradova, po procjeni župana godišnje plaćaju 200 milijuna kuna televizijske pretplate

Nakon što su hrvatski župani, okupljeni u Hrvatskoj zajednici županija, reagirali na ukidanje 11 dopisništva HRT-a diljem Hrvatske, sutra u srijedu, 22. siječnja, u Zagrebu s početkom u 15 sati, održat će se sastanak župana s ravnateljem HRT-a Goranom Radmanom.

Na sastanku će hrvatski župani, čije su županije pogođene odlukom Ravnateljstva HRT-a, inzistirati na zadržavanju dopisništva u Karlovcu, Koprivnici, Novoj Gradiški, Sisku, Virovitici, Metkoviću, Požegi, Slavonskom Brodu, Županji, Gospiću i Krapini. Osim što smatraju kako će ukidanjem ovih predstavništava dio građana Hrvatske ostati uskraćen za relevantne vijesti iz svojih županija i gradova, po procjeni župana HRT godišnje na tim područjima ostvaruje i preko 200 milijuna kuna vrijednosti televizijske pretplate.

„Budući da svi građani RH plaćaju jednaku pristojbu, vijesti iz svih županija trebaju imati jednaku mogućnost pojaviti se u informativnim emisijama HRT-a. Cijenimo nastojanja za racionalizacijom, podupiremo rekonstruiranje HRT-a i smatramo da je potrebno, ali zasigurno postoje i drugačiji načini. Uvjeren sam kako ćemo u razgovoru s ravnateljstvom uspjeti pronaći optimalno rješenje koje će zadovoljiti potrebe svih građana“, istaknuo je Tomislav Tolušić, predsjednik Hrvatske zajednice županija i Virovitičko-podravski župan.

Hrvatska zajednica županija