Hitne službe održale pokaznu vježbu evakuacije i spašavanja u OŠ Braće Radić

U organizaciji koprivničke Osnovne škole „Braća Radić“ te u suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Koprivnice, Dobrovoljnim vatrogasnim društvima koprivničkih mjesnih odbora, Hrvatskom gorskom službom spašavanja Koprivnica, Gradskim društvom Crvenog križa, Zavodom za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije te Policijskom upravom Koprivničko-križevačkom, danas 10. svibnja održana je pokazna vježba evakuacije i spašavanja u kojoj je sudjelovalo oko 450 učenika, stručnih suradnika i zaposlenika škole.

Događanju je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal te ujedno uputio čestitku sudionicima na uspješno odrađenoj vježbi koja je pripremana mjesec dana. Osvrnuvši se na važnost reagiranja u izvanrednim situacijama, dodao je: „Kada se suočite s ovako ozbiljnom situacijom, iznimno je važno znati što vam je činiti i pravovremeno reagirati. Danas ste pokazali kako ste spremni za svaku vrstu intervencija te smo se ponovno uvjerili u kvalitetan rad hitnih službi.“

Ravnatelj škole Krešo Grgac zahvalio je učenicima i nastavnicima na uloženom vremenu i radu kako bi vježba se uspješno izvršila te svim sudionicima na suradnji prilikom organizacije.

Vježba je izvršena sukladno planovima Koprivničko-križevačke županije, Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice i Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana