Hartmann proslavio 100. godišnjicu otvorenjem nove proizvodne linije u Koprivnici

Župan Darko Koren u utorak, 6. lipnja prisustvovao je svečanom otvorenju nove proizvodne linije u Hartmannovoj tvornici u Koprivnici, prvoj takve vrste u Europi, čime je ujedno obilježena i 100. godišnjica tvrtke. Riječ je i investiciji vrijednoj 24 milijuna kuna koja će povećati kapacitet proizvodnje za još 60 milijuna komercijalnih podložaka, a donijela je i 19 novih radnih mjesta.

Direktorica Melita Bači naglasila je kako je Hartmann jedna od najstabilnijih tvrtki na ovom području, posluju od 1970. godine kada je instalirana prva proizvodna linija te su od 1999. godine dio Grupe Hartmann. Dodala je kako nova investicija, najveća u posljednjih 18 godina, predstavlja spremnost Hartmanna da se širi i ulaže u Koprivnicu, a trenutno imaju oko 190 zaposlenih.

Ulaganje u koprivničku tvornicu i otvaranje novih radnih mjesta pohvalio je i župan, koji je s ostalim uzvanicima razgledao novu liniju, dodavši kako je „Hartmann jedan od najznačajnijih gospodarskih subjekata Županije“.

 „Svjedočimo proširenju proizvodnje uz najmoderniju tehnologiju na europskom tržištu, a svako novo radno mjesto dobitak je za sve nas.“, zaključio je župan.

Voditelj proizvodnje Dario Šumiga kazao je kako će se ovdje raditi proizvodi prvenstveno za tržište jugoistočne Europe, kao i za izvoz u cijelu Europu, a trenutni im je kapacitet, zajedno s novom linijom, 240 milijuna komercijalnih podložaka godišnje.

Svečanosti su još prisustvovali izvršni direktor Hartmann Europe Torben Rosenkrantz-Theil, koji je pohvalio koprivničku Upravu što je investiciju realizirala prije vremenskog roka i uz vrlo niske troškove, predstavnici danskog veleposlanstva u RH, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić sa suradnicima, glavni direktor Hartmann Mađarske Attila Vincze, direktor Hartmann inženjeringa Henning Bekke Frisk te cjelokupno rukovodstvo i zaposlenici Hartmanna Hrvatska.

Služba ureda župana