Gradska društva Crvenog križa u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu održala svečane prijeme povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi

Svečanim prijemima za darivatelje krvi Gradska društva Crvenog križa u sva tri grada u županiji obilježila su Dan dobrovoljnih darivatelja krvi koji se svake godine slavi 25. listopada u spomen na prvu  akciju dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa koja je održana prije 66 godina u Željezari Sisak. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica prijem je održalo za darivatelje koji su dragocjenu tekućinu darivali 35 i više puta (žene) i te 50 i više puta (muškarci), a prijemu je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao  predsjednik Županijske skupštine  Željko Pintar koji je tom prilikom primio plaketu i zahvalnicu za završno darivanje.

Priznanja darivateljima su uz čestitke i zahvale uručili gradonačelnik Grada Koprivnice  Mišel Jakšić sa suradnicima,  ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Vjekoslav Štimac sa suradnicima  te predsjednik Kluba 100 Dobrovoljnih darivatelja krvi DCK Koprivničko-križevačke županije Stjepan Lončar.

U Križevcima je u ime Koprivničko-križevačke županije prijemu prisustvovao pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec koji je naglasio kako je naša županija u samom vrhu darovanih doza krvi, a dobrovoljnim darivateljima čestitke i zahvalu za humanost koju su iskazali uputili su  i gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn, potpredsjednica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trakoštanec i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus.

Svečano je bilo i u Đurđevcu gdje su darivatelje pozdravili ispred Koprivničko-križevačke županije potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac Branka Stipović,  predsjednica Županijskog društva Crvenog križa Dubravka Jaković te potpredsjednik Županijske skupštine Marijan Ružman.

Svečani prijem za višestruke dobrovoljne darivatelje krvi s područja Koprivničko-križevačke županije  je održao i župan Darko Koren u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica kako bi im zahvalio na njihovoj humanosti i plemenitosti.

Izvor fotografija: Grad Koprivnica, Grad Križevci, Grad Đurđevac

Služba ureda župana