Građani uživali u nastupima najboljih kulturnih amatera na koncertu „Od Županije samo najbolje“

Povodom bogate proslave 26. obljetnice Koprivničko-križevačke županije, u dvorani Doma mladih u nedjelju, 14. travnja kao poklon građanima održan je svečani koncert „Od Županije samo najbolje“. Uz Županiju, suorganizator koncerta bila je županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga koja ove godine slavi 20 godina uspješnog rada, a nastupili su kulturni amateri s područja Županije.

Predsjednica županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Nada Šešić izrazila je zadovoljstvo radom Zajednice na njegovanju kulturnog amaterizma koji traje već 20 godina te dodala: „Zahvaljujem Županiji na podršci Zajednici kao krovnoj organizaciji kulturnog amaterizma na ovom području te mi je drago što smo upravo ovim predivnim koncertom započeli proslavu 20. obljetnice. U našem sastavu brojimo 56 udruga, 170 sekcija i preko 4 tisuće članova, a sve su to amateri koji ulažu svoje slobodno vrijeme i ljubav u očuvanje kulturne baštine. Također su najljepši promotori svojih gradova, općina i Županije u Hrvatskoj i inozemstvu, a svima nam želim još mnogo godina uspješnog rada.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić Zajednici je čestitao na važnoj obljetnici, kao i sudionicima koncerta koji već petu godinu zaredom uljepšavaju proslavu Dana Županije.

Ponosni smo na 20 godina uspješnog i kvalitetnog rada naše Zajednice, a njezini vrijedni članovi svugdje su poznati upravo po svojem predanom radu na očuvanju tradicijskih vrijednosti Podravine i Prigorja. Županija će i nadalje podržavati kulturni amaterizam, kao i čuvanje bogatstva naše tradicije u svakom obliku, a svima želim da večeras odu kući ispunjenih srca.“, poručio je zamjenik Ljubić.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić koji je također pohvalio rad Zajednice i njezinih članova.

U sklopu koncerta održana je i izložba likovnih radova koji su sudjelovali na 34. Susretu likovnih stvaralaca Hrvatske, a u programu su nastupili: Tamburaški orkestar i zbor Kulturne udruge „Tomislav Franjić“ Kalinovac, Ludens teatar Dramski studio skupina Kaotis teatralis, KUD „Grgur Karlovčan“ Kalinovac, KUD „Rudar“ Glogovac Ženski vokalni sastav „Rudarice“,  Dječja grupa KUD-a Prugovac, Dječja grupa KUD-a „Petar Preradović“ Đurđevac, Literarna sekcija KUD-a „Tomislav“ Sveti Ivan Žabno, KUD „Mudlin” Peteranec, Kulturno-umjetnički centar Koprivnica sekcija Plesni studio „Jump“, Mažoretkinje grada  Koprivnice, KUD „Petar Preradović“ Đurđevac Ženski vokalni sastava „ Đurđevčice“, Dječja grupa KUD-a „Rudar“, Glogovac, Dječja grupa Folklornog ansambla Koprivnica, KUD „Zrin“ Legrad i KUD Ždala.

Koncertu su prisustvovali i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, pročelnici županijskih upravnih tijela, članovi Zajednice i kulturnih udruga i društava, kao i brojni građani.

Služba ureda župana