Gospodarsko vijeće HGK Županijske komore Koprivnica održalo 7. sjednicu

U prostorijama HGK Županijske komore Koprivnica, Gospodarsko vijeće HGK Županijske komore Koprivnica održalo je danas svoju sedmu po redu sjednicu kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima.

Sjednicu je otvorio predsjednik HGK Županijske komore Koprivnica Mirko Habijanec  te obrazložio dnevni red kojeg su članovi Vijeća jednoglasno usvojili.

Prisutnima su se prigodnim riječima obratili zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Koprivnice Mišel Jakšić te saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Đurđevca Željko Lacković čestitavši HGK Županijskoj komori Koprivnica na uspješnom i predanom radu.

O gospodarstvu u Koprivničko-križevačkoj županiji govorio je i saborski zastupnik Damir Felak naglasivši pri tom kako je „gospodarstvo u Koprivničko-križevačkoj županiji u 2016. godini konačno izašlo iz doba krize i recesije, a time je i gospodarski razvoj u porastu te se nadam da će tako i ostati“.

Na izuzetno dobru suradnju između Županijske uprave i HGK Županijske komore Koprivnica osvrnuo se zamjenik Darko Sobota, kao i gospodarstvenicima kojima je uputio riječi zahvale: „Vi ste ti koji stvarate brand kako svojih lokalnih sredina tako i brand naše Županije, ali i omogućavate jedan normalan rad lokalnih sredina kao i razvoj ovog kraja kojem pripadamo“. Na kraju svog obraćanja zamjenik je posebno čestitao „našim mladim stipendistima zbog kojih smo prvenstveno danas ovdje“ te svima čestitao nadolazeće blagdane u želji da 2017. godina „bude još uspješnija kako u gospodarstvu tako i u ostalim područjima“.

Nakon uvodnog dijela predsjednik Habijanec obrazložio je prvu točku dnevnog reda koja se odnosila na Izbor novih članova Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Koprivnica te za novog člana predložio voditelja Podružnice Hrvatskih šuma Koprivnica Mirka Kovačeva, a kojeg su članovi Vijeća jednoglasno prihvatili. Predsjednik se osvrnuo i na rad i ostvarene projekte HGK Županijske komore Koprivnica u protekloj godini s kojima je izuzetno ponosan te dodao da je u građevinarstvu ove godine povećana aktivnost za tri i pol posto što je „pozitivno za naš kraj i naše građevinare“. Isto tako, naveo je da prosječna bruto1 plaća u Koprivničko-križevačkoj županiji iznosi 7.700,00 kuna što „također govori o pozitivnom napretku Županije“ te poželio svima ugodne i radosne blagdane.

Uslijedila je svečana dodjela Ugovora o stipendiranju novim stipendistima Zaklade HGK Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata koje im je dodijelio predsjednik Habijanec, nakon čega je potpisao i Sporazum o donaciji kojim Radnik d.d. Križevci dodjeljuje donaciju Zakladi HGK Županijske komore Koprivnica.

Služba ureda župana